av / Tuesday, 14 March 2017 / Publisert i blogg

Garanti

Vi får fra tid til annen spørsmål rundt dette med garanti. Innholdet på denne siden er ment å utdype hva du som kunde får av garanti på dine produkter når du handler av oss.

Da vi handler fra ulike produsenter videreformidler vi først og fremst garantiene som de ulike produsentene gir.

Initielt gjelder dette garanti mot produksjonsfeil. Eksempler på dette kan være at et system leveres med en defekt motor (DOA) eller med riper i overflatebehandlingen. Slike feil oppdages under utpakking eller som regel umiddelbart etter at produktet taes i bruk. Det skal mye til å bevise (for oss – ovenfor produsent) at en feil etter f.eks. 10 års bruk stammer fra feil under produksjon. Lang garanti mot produksjonsfeil har derfor svært begrenset verdi både for oss som importør/forhandler og deg som sluttkunde. Vanlig garanti mot produksjonsfeil er 2-5 år.

Idet produktet er montert og taes i bruk gir produsentene ulike garantier. Dette gjelder spesielt vindstyrketoleransen. Her er det viktig å undersøke hvilke begrensninger som gjelder for ditt produkt. Terrassemarkisene er alle godkjent for bruk opptil 8m/s etter EN 13561:2015. Dvs. dette gjelder største konfigurasjon (7×3,6m – 25,2kvm). Mindre markiser vil utvilsomt tåle mer vind dersom man har for vane å nyte kaffen under ei terrassemarkise under f.eks. 12m/s, men produsent har ikke utstedt et eget sertifikat for dette. På området med mye vind anbefaler vi vindsensor eller teleskopiske støttestag.

ZIP Screens av typen Refleksol er godkjent for bruk opptil 25m/s, SolidScreens

Spør oss om du er i tvil.

Noen produsenter beskriver korrekt bruk av systemet. Kanskje enda viktigere er det å ikke misbruke systemet. Typisk misbruk av terrassemarkise er å bruke den mot nedbør (regn/snø), eller under sterk vind (over 8m/s). Typiske misbruk

Videre er det viktig å bruke produktet riktig.

 

Merk at underleverandørene til produsentene også gir ulike garantier for sine produkter.

 

Eks. fra:

 

Copaco (underleverandør av screenduker):

https://www.copaco.be/UPLOADS/FILS/Copaco-Warranty-Sunscreen-EN.pdf

 

Somfy (underleverandør av motorer/elektronikk):

https://www.somfysystems.com/about-us/warranty

 

Der disse garantiene er bedre enn garantiene fra produsent, går underleverandørenes garantier foran/over produsentens garantier, til kundes fordel.

 

Mange produsenter stopper der.

 

 

 

TOP