Ofte stilte spørsmål - "Q&A"

Hvilken motor skal jeg velge?

Se her: Valg av motor

Er det vanskelig å montere selv?

Alle de produkter vi selger i vår nettbutikk er i utgangspunktet enkle å montere. Når det gjelder Zipscreens og terrassemarkiser har vi laget videoer som vise montering trinn for trinn. Disse finner du her ZIP Screen 95 og ZIP Screen 126. De invendige produktete monterer du enkelt på egenhånd. Også her følger monteringsanvisning med produktene.

Hvordan tar jeg en ZIP Screen ned fra veggen?

Dette gjelder spesielt for deg som har tatt over en bolig som har ZIP Screens montert og som ikke har kjennskap til hvordan de er montert. Start med å se på video for montering her. Dersom kassetten på systemet er for stort til å håndtere selv, anbefaler å skaffe hjelp eller stroppe systemet godt fast før man løfter kassetten ut av sideskinnene.

Hvor lang er leveringstiden?

Leveringstiden på utvendige produkter er 4-7 uker, for innvendige produkter 2-4 uker. Leveringstiden regnes fra den dagen Solskjerming AS mottar innbetaling. Normalt har vi de utvendige produktene på lager 3-4 uker etter bestilling. Så bruker Schenker 2-5 virkedager fra henting på vårt lager til utlevering hos kunde. For innvendige produkter går det normalt rundt 2 uker. Vi må allikevel ta høyde for at det i høysesong og ved høytider etc. kan ta noe lenger tid og sier derfor at leveringstiden er som nevnt over her.

Jeg ønsker å montere zipscreens, men har vannbrett rett over vindu. Hvordan løser jeg det?

Fordi man helst vil ha kassetten over vindu og ikke synlig fra innsiden, kan vannbrett over vindu være i veien. Dette løser du enkelt på 1 av 2 måter. Ved å bestille braketter (tilvalg i nettbutikk) kan systemet skyves ut fra vegg (opptil 52 mm.) slik at kassett kommer på utsiden og over vannbrettet.


ZIP Screen braketter - QA


En enklere, rimeligere og i mange tilfeller også penere løsning er å fore ut med lekter bak sideskinnene. Ved å få kappet til lekter som bygger like mye ut som vannbrettet (Dette gjør de fleste byggvarehus for deg), kan sideskinnene monteres utenpå disse slik at kassett kommer forbi og over vannbrettet. Denne løsningen gir heller ingen åpninger på sidene hvor ev. lys og vind kan snike seg inn. Dersom du velger å gjøre det på denne måten anbefaler vi å male foringene (dersom du ønsker å male de) før du monterer. Dette er mye enklere enn å gjøre det i etter tid med maskeringstape og fare før å søle maling på Zipscreenen.


Lekter bak sideskinnene


Trenger jeg vindsensor?

Zipscreens skal i utgangspunket ikke ha behov for vindsensor. Untaket er der de monteres frittstående, altså uten vindu eller vegg bak. Når de monteres slik og benyttes som vegg vil det ved sterk vind oppstå trykk/sug (kan sammenlignes med gjennomtrekk i et rom) på hver av sidene og jo større areal, jo mer kraft/effekt vil vinden ha. En tommelfingerregel her er at vindstyrketoleransen halveres ved frittstående montasje. Dvs. at en zipscreen som monteres normalt foran et vindu som har vindstyrketoleranse på 36 m/sek, ved frittstående montasje kun har vindstyrketoleranse 18 m/sek.

Terrassemarkiser kan være store vindfang og dersom denne står mye ute uten tilsyn kan en vindsensor være en god løsning. Merk vår anbefaling er at markisen alltid skal inn ved sterk vind eller regn og at du ikke bør forlate huset uten å kjøre markisen inn. Ved å bestille med teleskopiske støttestag (tilvalg i nettbutikk) vil du gjøre markisen noe mer robust spesielt mtp. vind. Disse monteres mellom makisens frontprofil og terrassegulv og tar da opp en del av kreftene ved vind/regn. Dersom du velger teleskopiske støttestag skal du ikke ha vindsensor. Grunnen er helt enkelt at dersom vindsensoren detekterer nok vind til at den ber markisemotoren trekke markisen inn, og de teleskopiske støttestagene er montert mellom markise og gulv, vil noe måtte gi seg.

Hvilken side kommer ledningen ut av produktet på?

På Zipscreens og motoriserte Terrassemarkiser velger du selv hvilken side av produktet motoren skal sitte på. Det er derfor lurt å før bestilling se på hvor (eller prate med eklektiker om hvor) det er mest praktisk å hente strøm for tilkobling. Side for motor/motorledning er sett utenfra mot vegg.


Motorledning sett utenifra mot vegg


På utvendige persienner sitter motoren i midten og du legger selv ledningen ut av toppdekselet på den siden du ønsker.

30% rabatt?

Vi er klar over at mange av våre konkurrenter har vår-, sommer-, høst- og vinterkampanjer med 30 % rabatt. Vi mener at en rabatt skal tydeliggjøre hva førpris faktisk er og at en kampanje ikke er en kampanje dersom den er permanent. Vi har derfor valgt å heller ha alle priser åpent og synlig på våre nettsider og istedenfor kampanjer holder vi samme lave priser hele året. Det skal lønne seg å måle opp og montere selv. Dette er grunnen til at prisene i nettbutikk er rabattert kraftig.

Jeg har flere vinduer rett ved siden av hverandre. Bør jeg velge en ZIPScreen/persienne pr. vindu, eller en stor som dekker flere vinduer?

Dersom det er praktisk mulig (maksimal totalbredde er 5 m.) og vinduene allikevel vender inn i samme rom eller det uansett vil være naturlig å skjerme vinduene samtidig, er det både rimeligere og stort sett mer praktisk med en stor Zipscreen eller persienne som dekker flere vinduer.

Hvilket produkt bør jeg velge?

Hva ønsker du å oppnå? Er det lys og/eller varme du ønsker å skjerme deg mot, eller er det kanskje innsyn du ønsker å hindre? Varme hindres naturlig nok best på utsiden av vindu, før varmen kommer inn i rommet. Her kan du velge mellom utvendige persienner eller zipscreens. Zipscreens er meget robuste mtp. vær og vind og har den fordelen at de stanser ~90% av stråling og varme fra solen, samtidig som du bevarer mye av utsikten. Dersom du i tillegg er plaget med blending eller f.eks. har skjermer (pc- eller tv) på innsiden, er utvendige persienner et godt alternativ. Disse har den fordelen at de hindrer varme godt samtidig som du kan vinkle lamellene slik at kun noe lys kommer inn. Eller du kan blokkere helt. Er det innsyn du ønsker å skjerme deg mot, eller kun lys, kan dette gjøres fra innsiden. Her kan du velge mellom Plissegardiner, innvendige persienner, Rullegardiner, lamellgardiner eller innvendige screens. Alt etter behov og størrelse på vindu. Spør oss om du er usikker på hva som er riktig for deg.

Hvordan er kvaliteten på Solskjerming AS sine produkter sammenlignet med konkurrentene?

Det er enklere å fortelle om likhetene mellom våre og andres produkter enn å forsøke å gi inntrykk av at våre produkter er mye bedre enn konkurrentenes. Sannheten er at de aller fleste (seriøse) tilbydere av solskjerming i Norge tilbyr like eller tilsvarende produkter. De utvendige produktene leveres med motor fra Somfy. Somfy er Europas største produsent av motorer og elektronikk til solskjerming. Konstruksjonen er av pulverlakkert aluminium. Markisedukene er laget av teflonbehandlet akryl og screendukene er av pvc-belagt glassfiber. Noen leverer også screenduker av polyester. Vi har valgt å ikke levere polyesterduker da vi har erfart at de ikke holder seg like pene over tid som glassfiberduker. Alle våre innvendige produkter er produsert i Norge av Vemaprodukter. De aller fleste som tilbyr disse produktene i Norge, kjøper fra samme produsent.


Kvaliteten på våre produkter sammenlignet med tilsvarende hos andre tibydere er derfor stort sett lik. Alle våre produkter er av høy kvalitet og vel egnet for norsk vær og klima. Merk at det finnes tilbydere som leverer produkter med enklere motor, lakkering, duk etc., men for det meste er det som tilbys nokså likt.

Hva er forskjellen på Plisse- og Duettegardin?


Plisse og duette sammenlignet


Bør jeg ha markise med eller uten kassett?

Vi selger 2 typer terrasemarkiser. Palladio er en kassettmarkise, som vil si at duken ligger beskyttet i kassett når markisen er kjørt inn og ikke er i bruk. Jamaica er markise uten kassett. Der markisen monteres under takutstikk el. er Jamaica et godt alternativ. Skal markisen monteres direkte på vegg uten noen form for beskyttelse over, anbefaler vi Palladio, for å bevare duken lengst mulig. Jamaica er naturligvis da også noe rimeligere enn Palladio.

Jeg har smarthus. Hvilken motor skal jeg velge da?

Se her: Somfy LT og WT

Påvirker det garantien at jeg monterer selv?

Hvem som monterer påvirker ikke garantien. Så sant du ikke gjør inngrep i produktet og følger monteringsanvisningen gjelder garantien på samme måte som om produktet ble montert av oss. Oppstår det en utfordring og du lurer på noe mtp. montering, må du ikke nøle med å kontakte oss. Vi har vært borte i de aller fleste monteringssituasjoner og kan stort sett også sende deg bilder som viser hvordan du kan løse akkurat dette.