Utvendig solskjerming: Disse alternativene har du

Utvendig solskjerming bidrar effektivt til å skape et komfortabelt inneklima på solfylte dager. Utvendig solskjerming, i motsetning til innvendig solskjerming, stanser uønsket stråling før den kommer inn i boligen. Prosessen er passiv og derfor et miljøvennlig alternativ til f.eks. et AC-anlegg. Når utvendig solskjerming er planlagt (mtp. reservering av plass til produktet, det er lagt opp solid innfesting (bak kledning) samt strøm) blir utvendig solskjerming en effektiv, varig og lønnsom investering.

markiser

Markiser

Vindusmarkiser, eller bare “markiser” er vi vant til å se på tradisjonelle hustyper. Produktet ser pent og ‘riktig’ ut. Men hvor effektive, robuste og brukervennlige er markiser? Når duken er kjørt helt ned ser du ingenting – utsikten er borte. Halvveis nede blir det store glipper på hver side av duken. Her slipper solen inn. Sett utenfra vil ei vindusmarkise gå et stykke ut fra fasaden. På bakkeplan, verandaer og terrasser er det da fort gjort for unger å løpe inn i bærearmene eller frontprofilen. Ei markise som står ute samler den støv, pollen og nedbør. Blir duken våt bør den tørkes før du kjører den inn. Duken fanger vind – på begge sider – og vil blafre. Alt i alt anbefaler vi deg å se etter andre alternativer enn vindusmarkiser ved valg av utvendig solskjerming.

Terrassemarkiser har til forskjell fra vindusmarkiser bærearmene gjemt oppunder duken og bak frontprofilen. De er derfor velegnet for uteplasser som terrasser og verandaer. Vi anbefaler ikke, og det er heller ikke vanlig, å montere terrassemarkiser over vinduer (for å skjerme vinduene).

terrassemarkise

Terrassemarkise

Persienner har et par viktige egenskaper over screens (-og flere, sammenlignet med markiser); du kan justere på mengden solstråler du vil skal slippe gjennom når systemet er kjørt helt (eller delvis) ned, evt. endre retning på strålene. Samme egenskap gjør at du kan om ønskelig blokkere alt innsyn. Dette er unike egenskaper som bør vurderes opp mot behovet. Skal du sitte bak en PC-skjerm på innsiden, eller er plaget med innsyn – da kan persienner være et godt alternativ. Sett bort fra disse egenskapene bygger ‘kassetten’ (frontdekselet) til persiennen ofte 20-35cm avhengig av høyden på systemet. Lamellene samler støv og krever jevnlig vedlikehold for å holde seg pene. Bytting av ødelagte lameller går ikke, da må systemet erstattes. Det kan mao. bli dyrt med en fotball som kommer i fart. Lamellene fanger vind og begynner ofte å vibrere. Dette bråker også på innsiden. Uansett posisjon på lamellene begrenser de utsikten. I vertikal posisjon har du 0 utsyn. Gå gjerne for persienner, men la det være et bevisst valg.

persienner

Persienner

Solskjerming Screen

Solskjerming ‘screen‘ finnes i 2 typer; fritthengende screen (duken henger løst på sidene) og ZIP Screen (glidelås-låsemekanisme på hver av side av duken).

zip screens

ZIP Screens

Screen fungerer godt til solskjerming på dager med lite vind da screenduken er den samme som på en ZIP Screen. En Escreen er raskere og rimeligere å produsere enn en ZIP Screen og derfor også billigere. Fordelen med en ZIP Screen kommer derimot frem når det er bevegelse i luften rundt systemet. Da duken holdes fast på alle fire kanter kommer duken ingen vei. Blafringen er helt marginal. Denne mekanismen gjør at et system på hele 22kvm kan tåler opptil 36m/s (Fixscreen 150EVO). Fordelen med en ZIP Screen er at produktet tar liten plass høydemessig (125-175mm) og lar seg derfor ofte montere under vannbrett uten problemer. Produktet sitter tett på fasaden. Her henger du deg ikke fast med klær eller skraper deg opp (mtp. sideskinner til persienner som stikker ut på hjørner). Duken samler lite støv og er enkel å holde ren. Med duken tett på fasaden får vinden dårlig tak. Kommer det en fotball er det nok fleksibilitet i duk og system til å la ballen spretter mot sprosse/glass før den går ut igjen – uten å ha ødelagt duken. Og merk at du bevarer utsikten uansett posisjon på duken. Det finnes et hav av screenduk-alternativer du kan velge mellom. Alt an på hva målet med skjermingen er. Til slutt består en ZIP Screen av få komponenter og er svært enkel å montere.ZIP Screens

Vi leverer ZIP Screens fra 2 produsenter for å dekke ethvert behov. Uansett produsent og system leverer vi alltid med Somfy motor og Copaco eller Ferrari Serge screenduk. All konstruksjon er av aluminium. Produktene er designet for bruk også når det blåser (opptil 36m/s). Maks bredde 6m og maks høyde 6m.

GÅ TIL NETTBUTIKK


Utvendig solskjerming - Fixscreens


Markiser

Vi leverer terrassemarkiser produsert på mål i pulverlakkert aluminiumskonstruksjon. Duken er av 100% akryl som igjen er teflonbehandlet. Du velger side for betjening enten du vil ha sveiv eller motor og fjernkontroll. Velg blant 5 standardfarger på konstruksjon og over 100 dukalternativer uten pristillegg. Maks bredde 7 meter og maks projeksjon 3,6 meter.

GÅ TIL NETTBUTIKK


markiser


Utvendige persienner

Leveres kun med motorstyring (for kablet styring/mekanisk bryter på vegg/smarthus eller fjernkontroll). Velg mellom 50mm eller 80mm lameller (hhv C50 og C80). C50 leveres kun med wirestyring, C80 kommer derimot med sideskinner av aluminium på sidene. Utvendige persienner er idelle til å redusere innstrålingen og reflektere uønskede solstråler opp i himling slik at direkte stråling, blending og bleking av møbler etc. ikke finner sted.


GÅ TIL NETTBUTIKK


utvendige persienner


Renson Pergola

Fjernstyrte roterbare taklameller sørger for lufting og innslipp av lys når ønskelig. Stenger ellers for solstråling og nedbør. Lamellene gir kontrollert avrenning ned ønsket søyleben – til tross for 0 grader helling på tak. Tømmes automatisk før rotasjon. Lamellene er godkjent for opptil 110kg/kvm snø. Kan leveres med integrerte screens, skyvedører i glass og integrert belysning i taklameller, bæresøyler eller takkonstruksjonen (up/down-light). Uendelig konfigurerbar og rask montering.


Utvendig solskjerming - pergola