Informasjonskapsler: Ved å bruke nettstedet vårt godtar du følgende vilkår: Personvernpolicy.

Ok!

Renson Pergola – kostbar moro

Camargue og Algarve fra produsenten Renson i Belgia byr på elegante, robuste og svært fleksible løsninger. Kan du ikke ha en hjørnestolpe i det ene hjørnet er det 0 problem å trekke det inn. Ulik lengde på benstolpene, drenering i akkurat dét hjørnet, lys der, glass der etc. Igjen – uproblematisk. Montering er relativt enkelt. Har du ingeniørbakgrunn grenser det mot ren nytelse. En merker at produsentens produktutviklingsavdeling har en stab og et lederskap som åpenbart fungerer, år etter år. Her har man designet seg bort fra komponenter som kan feilmonteres og toleransekjeder er tatt høyde for. Måten komponenter kan tilpasses på under montering gjør at flater ender opp kant i kant, eller ‘butt mot butt’. Andre komponenter bare sklir inn i hverandre. Lite slurv, shortcuts eller billigløsninger å spore – som kan sees på langt rimeligere pergolaer. Utover dette kommer Algarve og Camargue med snølast- (110-250kg/kvm) og vindstyrketoleranse (36m/s) nært opp mot ‘norske forhold’ (uten å krysse grensa til vinterhagen) – det samme gjelder lakk- og overflatebehandlingen (10 år, selv i kystnære strøk).

To ord; helt rått.

Jakter du på et produkt i dette området finner du bilder og mer teknisk info under.

 

Renson Camargue

Produktkatalog: Renson Camargue

Teknisk info: Camargue

Camargue kan leveres frittstående eller klargjort for montering mot vegg. Ved bestilling oppgies totale utvendige mål mtp. gulvflaten. Søylene er til informasjon 15x15cm (kan bestilles med “offset” posisjon). Viktig å bruke laservater og kontrollere for ujenvnt underlag/helling. Taket skal være helt vannrett. Det er viktig at underlaget er sterkt nok til å bære vekten av konstruksjonen. Underlaget må også tillate at bolter skrues ned. I forbindelse med høyde oppgies “passasjehøyde”, dvs. laveste høyde under tak. Selve takkonstruksjonen er 26cm høy (kommer mao. i tillegg). Der er inne i disse profilene du evt. kan bestille med integrerte Fixscreens. Utover dette kan Camargue leveres med skyvedører i glass og integrert belysning (i taklameller eller up/down light i takbjelkene).

Mtp. de nye plan- og byggereglene kan du bygge uthus på 50 kvadratmeter inntil én meter fra nabogrensen uten å måtte søke kommunen om tillatelse (eller varsle nabo i forkant), samt oppføre tilbygg inntil 15 kvadratmeter.

Se bilder av vår utstillingsmodell her.

Renson Pergola - Camargue Renson Camargue

Montering av Camargue er enkelt: føtter formonteres på søylestolpene og plasseres ut. “Dreneringskopper” plasseres øverst på stolpene iht. bestilt dreneringsløsning. Takelementene løftes på plass (4x). Disse skrues fast i hverandre samt mot søylebenene. Lamellene settes i og kobles sammen med stag og motor. Eventuelle glassdører og fixscreens monteres. Til slutt monteres topp- og sidedeksler samt at tak/belysning/screens programmeres.


Renson Algarve

Produktkatalog: Renson Algarve

Teknisk info: Algarve

Produktet er som Camargue, men søylestolpene er 11x11cm og det er ikke plass til integrerte screens (eller belysning) i takkonstruksjonen. Algarve er i all hovedsak “taket” – montert på søyler eller mot vegg, alternativt på annen konstruksjon. Søylene kan i likhet med Camargue bestilles med “offset” plassering (en må ikke ha en søyle i hvert hjørne).

Renson Algarve - pergola byggesett Renson Algarve

 

Renson Topfix

Produktkatalog: Renson Topfix

Teknisk info: Topfix

Monteres på eksisterende konstruksjon. Min. 8 graders fall kreves for kontrollert avrenning ifm. nedbør. Duken er fastspent på sidene (Fixscreen).

Topfix

Topfix

 

Renson Topfix