Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet vårt godtar du de vilkår som er beskrevet i vår personvernpolicy.

Ok!

Plissegardiner, Duette®, Literise og Smartcord

duette plissegardiner

Plissegardiner kan leveres med i stort antall tekstiler og innfestinger/betjeninger. Innenfor tekstil er det 2 hovedkategorier; ett-lags tekstiler (plisse) og to-lags tekstiler (Duette®). Med tanke på innfesting og betjening finnes det langt flere varianter; innfesting vha. braketter eller monteringslist, betjening vha. snorer eller håndtak, og fritthengende/svevende systemer vs. de som går i bane vha. styresnorer (velegnet til skråvinduer, vinduer som slår ut, dører etc). Spesielt ifm. solskjerming av skråvinduer egner plissegardiner seg – og da med et Duette® tekstil. Vi kommer tilbake til likheter og forskjeller mellom plisse- og duettetekstilene.

Bilder og videoer av motoriserte løsninger før/under/etter montering her.

GÅ TIL NETTBUTIKK

plissegardiner

plissegardiner

plissegardiner up down

plissegardiner

Montering av plissegardin (BB24)

  • Skru fast én plastikkbrakett i hvert hjørne. La deg en mal så det blir likt i hvert av hjørnene. Senter på skruehull 13mm fra vegg.
  • Avstand fra vindu: kommer an på – men unngå i hvert fall eventuelle håndtak i feltet du skal bevege systemet opp og ned i.
  • Merk at brakettene på systemet med metallinnlegg skal opp (pga. magnet øverst), og husk at snorene skal være parallelle. Bare å klikke rett inn, start oppe. Sjekk at løkke på snor ligger i brakettene som avbildet.
  • Når du har klikket på begge brakettene opp skal nedre profil/skinne stoppe omtrent 2cm fra karm. Om dette stemmer kan du kappe snorer (som alltid leveres noe for lange) omtrent 1cm fra knute.
  • Etter å ha kappet snorene er det bare å klikke inn brakett nr 3. Den 4. vil være litt trang, men her er det bare å presse den ned og inn. Deretter kjør hele systemet opp og ned et par ganger slik at ulike spenninger i snorene får jevnet seg ut.

Montering av plisegardin

Forskjeller og likheter på Plisségardiner og Duette®

Forskjellen mellom Plisségardiner og Duette ® er at plisségardiner leveres kun med et ett-lags tekstil, mens Duette ® har et to-lags tekstil. Plissegardiner har små hull i tekstilet (til løftesnorene), mens Duette ® har disse i skillet mellom de 2 lagene, noe som gjør at hullene i tekstilet ikke sees.

Selv om Plisségardiner og Duette ® har det samme karakteristiske kreppapir-utseende i seg skiller de seg likevel; Plissegardiner vil alltid være mer strukket i kreppen øverst, mens Duette ® har en langt jevnere avstand mellom hver brett i tekstilet. Dette kommer av at baksiden på Duettegardin-tekstilet har en kortere rygg enn på forsiden.


Duette med blackout tekstil til venstre og transparent tekstil til høyre.

Tekstilet til venstre er lystett. Lystett tekstil har en foliert/tett innside. Glasset kan bli svært varmt på dager med sterk sol. Husk en liten spalte oppe og nede slik at denne varmen luftes ut!

Dobbel Duette® med blackout (2 tekstiler -> dobbel pris for tekstil):