Terrassemarkiser fra 8 211 inkl. mva. fra lager

Terrassemarkiser i pulverlakkert aluminium med 100% akrylduk. Kan leveres med motor og automatikk. 5 års fabrikantgaranti. Se priser i vår nettbutikk.

I vår nettbutikk kan du velge mellom to terrassemarkiser: Palladio og Jamaica.

Med Palladio beskyttes duken i kassetten når den er kjørt inn. Dermed er duken beskyttet for nedbør og støv når den ikke er i bruk. Dette gjør Palladio velegnet for montering på nedbør-utsatte fasader som gavlvegger.

Jamaica er en tradisjonell 'åpen' terrassemarkise. Anbefales montert under tak, men kan også bestilles med tak separat. Kan også leveres med nedsenkbar front.

Konfigurer din egen terrassemarkise i vår nettbutikk og se pris omgående.

 

GÅ TIL NETTBUTIKK

 

Generell informasjon

 

 • Konstruksjon av pulverlakkert aluminium
 • Duk av 100% teflonbehandlet akryl
 • Maks bredde 700cm
 • Maks utfall 360cm
 • 5 års garanti
 • Leveringstid 4-7 uker

 

Informasjon om montering

 

 • Veggbrakettene er 20cm høye og 6cm brede. Det går 3 skruer/bolter i hver brakett.
 • Det er helt avgjørende å treffe bærende konstruksjon (stenderverk/drager) bak panel. Det holder ikke å kun skru i panel og lekter. Støter du på luft/hulrom eller andre svakheter ifm. forboringen anbefaler vi vurdering av nytt festepunkt (evt. endre på høyde eller side). Dette gjelder spesielt bak brakettenes nedre halvdel.
 • I horisontalt plan bør brakettene plasseres nærmest der kreftene fra markisen overføres til bæreaksling. Dette er i all hovedsak i hver ende og på midten (ved bredder over 4m). Se øvre bilde til høyre.
 • Maks avstand fra ende av terrassemarkise til første veggbrakett er 60cm (se nedre bilde til høyre).
 • Dersom terrassemarkisen har 3 eller flere armer (eller kassettbraketter/rull) settes midtre braketter i nærheten av disse.
 • Vi bruker varmforsinkede franske treskruer med diameter Ø10mm eller Ø12 ved montering mot treverk. Lengde opptil 180mm for å sikre minst 50mm, men helst 70mm, inngrep av gjenget parti (til treskruen) i bærende konstruksjon (stenderverk/drager). Forboring i hel lengde med minste diameter, samt med stammediameter lik stammes lengde.
 • Har du liggende panelbord vil det stort sett alltid være stenderverk på linje med spikerslagene, som vil si gode forhold for solid innfesting ved montering av braketter her.
 • Har du stående panelbord, kontakt oss for mer informasjon om montering. Her er det flere faktorer som kan komplisere innfestingen.
 • Terrassemarkiser leveres uten festemateriell. Kontakt oss dersom du er usikker på hva du bør bruke - legering/overflatebehandlig, lengde, forboring osv.

 

Palladio terrassemarkise

Palladio er en kassett-terrassemarkise. Kassetten dekker over og beskytter stoffrullen når markisen er innrullet. På slike terrassemarkiser utsettes ikke duken for støv, pollen, regn og evt. snø når den er kjørt inn. Dette gir økt levetid for duken. Palladio har ellers et robust og pent design. Velg mellom 6 konstruksjonsfarger og over 20 duker. Valgfri side for motor (Somfy RTS/IO) eller manuell sveiv.

GÅ TIL NETTBUTIKK

På bildet under til venstre sees kassett-braketten til venstre. Denne braketten holder kassetten, som igjen holder enden av rullen i hver ende. I dette området er kraften vinkelrett mot bakken stort. Braketten til høyre er bærearm-braketten. Denne holder vinkelen som terrassemarkisen er stilt inn på (kan enkelt stilles ved å skru på umbraco-skruen som sees midt på braketten), og holder igjen for spennet til fjærene som ligger inne i armene. I dette området er kraftarmen eller momentet stort. Vi nevner dette for å understreke viktigheten ved å få brakettene mot fasaden nært dette området (ref. bildet helt øverst – hvor det indikeres at første brakett må sitte maks 60cm inn fra enden).

terrassemarkiser

Jamaica terrassemarkise

Jamaica terrassemarkise er svært lik Palladio i konstruksjonen, men kommer uten kassett og med en noe mindre frontprofil. På Palladio ligger bærearmene bak frontprofilen, mens på Jamaica ligger bærearmene under frontprofilen (dvs. bak kappen som henger ned fra denne). Ellers er bærende konstruksjon lik, og den kommer med samme duk og motor som Palladio. Jamaica kan dessuten leveres med nedsenkbar frontduk (Soltis 92) – og toppdeksel mot snø og regn.

GÅ TIL NETTBUTIKK

Teleskopiske støttestag

På terrassemarkiser med utfall 3,1 til 3,6 meter anbefaler vi som regel teleskopiske støttestag, og spesielt på vindutsatte lokasjoner – eller dersom markisen kun har 2 bærearmer. På den andre siden kan ikke støttestag kombineres med vindsensor – så her er det enten eller. Uten sensor er støttestagenes funksjon å forhindre at frontprofilen presses opp eller ned (primært under vindbelastning, men også under nedbør) ved å holde frontprofilen i samme posisjon under all bruk. Dette reduserer momentet mot anleggsflaten enormt.

teleskopiske støttestag

Konstruksjonsfarger

Du kan velge mellom følgende konstruksjonsfarger uten pristillegg. Dette gjelder for alle modeller. Alle våre utvendige solskjermingsprodukter er pulverlakkert med Jotun Facade (Qualicoat Class 1). Denne lakken tåler norsk klima meget godt med god værbestandighet. Les mer om Jotun Facade pulverlakk her.

Lakkeringsjobben som blir gjort på våre utvendige produkter er godkjent av det Sveitsiske sertifiseringsorganet "Qualicoat" som er en ledende non-profit organisasjon innen maling og pulverlakkering. Qualicoat-standarden dekker de aller fleste aluminiumsprofiler som brukes til arkitektoniske applikasjoner som inkluderer solskjermingsprodukter. Videre hjelper Qualicoat-standarden til med å heve standarden for aluminiumsprodukter globalt grunnet sin kontinuerlige kvalitetskontroll av produksjonslokaler. Les mer om Qualicoat her.

standard-konstruksjonsfarger5

Vindstyrketoleranser

Alle terrassemarkisene er ved maksimal bredde og maksimalt utfall (7 x 3,6m) sertifisert etter EN13561:2004+A1:2015 for bruk opp til 8m/s. Mindre konfigurasjoner tåler utvilsomt langt mer vind i den grad man ønsker å nyte kaffen under en markise i f.eks. 12 m/s. Kontakt oss om du har spørsmål rundt bruk i områder med mye vind.

Viktigheten av kassett eller toppdeksel – og vedlikehold

Merk at duken på terrassemarkiser uten kassett eller toppdeksel vil samle mer støv og pollen enn duken på terrassemarkiser med kassett. Dette gjør at denne delen av duken som alltid er eksponert eldes raskere enn resten av duken. Dette er et sterkt argument for å velge terrassemarkiser med kassett – som Palladio. Dersom du har en tradisjonell terrassemarkise (hvor stoffrullen er eksponert for støv, pollen – og evt. regn/snø) er det helt avgjørende for lengst levetid at du minst 2 ganger i året børster av alt smuss med en klesbørste. Dette gjelder spesielt de første 30 cm av duken. Her er det bare å sette frem en gardintrapp når markisen er kjørt inn og børste av. Utover dette anbefaler vi at duken vaskes 1-2 ganger i året. Du kan lese mer om vedlikehold her.

terrassemarkiser

Monteringshøyde

Anbefalt høyde ved montering av terrassemarkiser – med ulike utfall:

vinkel markise