ZIP Screen – Robust Solskjerming

Vi tilbyr 2 modeller ZIP Screens; ZIP Screen 95 og ZIP Screen 126. Begge leveres med duk og motor fra samme produsent. Forskjellen ligger i den fysiske størrelsen på kassetten - som måler 95x100mm (bredde dybde) på ZIP Screen 95 og 126x126 på ZIP Screen 126.

ZIP Screen er en fellesbetegnelse for utvendige rullegardiner i kassett med duk av diagonal-vevd PVC-belagt glassfiberduk. På hver side av duken sitter en spesialkonstruert glidelås. Denne låser duken til PVC-profilene som sitter inne i sideskinnene på hver side av systemet. Duken er med det fastspent uansett posisjon, og systemet kan brukes selv når det blåser kraftig. Duken bevarer en stor grad av utsyn samtidig som den blokkerer 85-95% av all stråling (lys og varme). Se demonstrasjon av utsyn her.

GÅ TIL NETTBUTIKK


Informasjon om screenduken

Screenduken fra produsenten Copaco består av 42% glassfiber og 58% PVC. Den gir en g-verdi i området fra 0,05 til 0,15. “G-tot” (forkortelse for g-total) for en zip screen og et vindu (i system) avhenger i tillegg til duken også av glassets g- og U-verdi. Det mest normale resultatet er at er at 5-15% av direkte og indirekte stråling (lys og varme) slippes inn i boenheten, mens 85-95% av strålingen blokkeres på utsiden (klikk på skissen).


Maksimale system-mål

Vår største modell ZIP Screen 126 kan leveres med bredde ut til 5m og høyde opptil 4m. Maks areal uansett bredde/høyde er 16kvm. Vi skaffer også zip screens med bredde og høyde opptil 6m, men da fra en annen produsent (Renson). Deres zip screens har navnet Fixscreens. Les mer om disse systemene her.


Vindstyrketoleranse

Montert inntil fasaden leveres ZIP Screen 95 og ZIP Screen 126 med opptil 40m/s vindstyrketoleranse og 7 års garanti. Ulikt areal gir ulike vindstyrketoleranser, se eget dokument her. Merk at det også forskjell på maks vindstyrketoleranse avhengig av om systemet står i statisk lukket posisjon, eller om duk kjøres ned eller opp. Om systemet monteres frittstående (hvor vinden får tak på begge sider) halveres vindstyrketoleransen.


Garanti

ZIP Screens er uten tvil vårt mest solgte produkt innen utvendig solskjerming. Resultatet blir pent, funksjonelt, robust - og varer i årevis. Nytt av året (2022) er at vi på bakgrunn av de positive erfaringene med produktet nå gir 7 års garanti på ZIP Screen 95 og 126.


Hvorfor velge Solskjerming AS?

Antall produsenter og forhandlere øker stadig. Produksjon av produktet er relativt ukomplisert, og nær sagt hvem som helst kan selge disse produktene. Det er ingen krav til utdannelse eller godkjenning. I den sammenheng ønsker vi i Solskjerming AS å understreke at halvparten av våre ansatte har høgskoleingeniør-utdanning (+4 år) innen maskin, produksjon og bygg. I 2023 har vi levert de samme produktene i 10 år. Vi har gjennomført utallige befaringer, monteringer og prosjekter. Vår kunnskap og erfaring gjør oss i stand til å veilede kunder selv i krevende situasjoner - som f.eks. ved skyvedører, glasshjørner, skjult montering osv. Ved å handle fra oss får du ikke bare et godt produkt og en god løsning mtp. kost/nytte, men også en middels stor bedrift i ryggen fra oppmåling og bestilling, til du er i mål. Vi er ikke større enn at du prater med de samme menneskene før/under/etter bestillingen. Det som motiverer oss til å stå på for kundene våre er tilbakemeldingene vi får.

Ønsker du pris på zip screens ferdig montert, se vår prisliste her: ZIP Screen priser Merk at pris for montering kommer i tillegg (etter befaring) og kun tilbys på det sentrale Østlandet. Da zip screens er enkle å montere velger det store flertallet av våre kunder å montere produktene selv, og belønnes da med ~30% rimeligere priser på produktene i vår nettbutikk.


GÅ TIL NETTBUTIKK


ZIP Screen


Hvordan prosjektere for ZIP Screens og ta mål for bestilling?

For å bestille ZIP Screens i nettbutikk er de første 4 detaljene vi trenger fra deg følgende:

  1. Ønsket farge på konstruksjonen
  2. Ønsket farge (og tetthet) på duken
  3. Total bredde på systemet
  4. Total høyde på systemet

Øvrige detaljer går på f.eks. hvilken side du ønsker motor på, om du har behov for braketter m.m.


Merk at du alltid bestiller på totale utvendige mål:

(klikk på bildet)

ZIP ScreenVi tilbyr 2 ZIP Screen-modeller. Dette skiller de fra hverandre;


ZIP Screen 95

Maks bredde 2700mm

Maks høyde 3000m

Kassett og bunnprofil bygger 150mm:


ZIP Screen 126

Maks bredde er 5000mm. Ved bredde over 4000mm er maks høyde 3000mm.

Ved bredde opptil 4000mm er maks høyde 4000mm (maks areal 16kvm).

Kassett og bunnprofil bygger 180mm:
Noen praktiske eksempler på oppmåling;


Vindu uten vannbrett og lister

Eksempel:
Typisk oppmåling, bestilling og resultat:

(klikk på bildet)

ZIP Screen


Vindu uten vannbrett med lister

Eksempel:


Du må først ta stilling til å om du ønsker sideskinnene innerst eller ytterst på listene:

(klikk på bildet)


ZIP Screen


Hvis innerst (Bredde A):

(klikk på bildet)

ZIP Screen


Hvis ytterst (Bredde B):

(klikk på bildet)

ZIP Screen


Vindu med vannbrett og listverk

Eksempel:Du må først ta stilling til å om du ønsker sideskinnene innerst eller ytterst på listene:

(klikk på bildet)

ZIP ScreenGenerelt:

Har du topsving-vindu (under til venstre) vær klar over mulig konflikt mellom vindu og bunnprofil dersom bunnprofil ikke går helt klar av vinduet når systemet er kjørt helt opp. Dette gjelder bare ved ønske om å kunne låse vinduet etter at det er snudd rundt (for f.eks. vask).

Dersom du har et sidehengslet vindu er det viktig å ha noe margin mtp. avstand vindu (i åpen posisjon) og bunnprofil (når denne er kjørt helt opp);

(klikk på bildet)

ZIP Screen