ZIP Screen – Robust Solskjerming

Vi tilbyr 2 modeller ZIP Screens; ZIP Screen 95 og ZIP Screen 126. Begge leveres med duk og motor fra samme produsent. Forskjellen ligger i den fysiske størrelsen på kassetten - som måler 95x100mm (bredde x dybde) på ZIP Screen 95 og 126x126 på ZIP Screen 126.

ZIP Screen er en utvendige rullegardin i kassett med duk av diagonal-vevd PVC-belagt glassfiberduk. På hver side av duken sitter en spesialkonstruert glidelås. Denne låser duken til PVC-profilene som sitter inne i sideskinnene på hver side av systemet. Duken er med det fastspent uansett posisjon, og systemet kan brukes selv når det blåser kraftig. Duken bevarer en stor grad av utsyn samtidig som den blokkerer 85-95% av all stråling (lys og varme).

GÅ TIL NETTBUTIKK


Informasjon om screenduken

Screenduken fra produsenten Copaco består av 42% glassfiber og 58% PVC. Duken alene har en g-verdi i området 0,05 til 0,15. En avgjørende komponent for g-total (dvs. zip screen + vindu) er glassets U-verdi. Det mest normale resultatet er at er at 5-10% lys og varmestråling slippes inn i boenheten, mens 90-95% av strålingen blokkeres på utsiden (klikk på skissen). Kontakt oss gjerne for eksakte verdier.

Informasjon om motoren

Vi leverer kun motoriserte ZIP Screens. Motorene kommer fra produsenten Somfy. Vi har tidligere vært borti andre (og rimeligere) motorer som bl.a. Elero, Nice, Selve og Doja, men holder oss til Somfy pga. brukervennlighet, erfaring og kvalitet, og ikke minst top notch support fra Somfy Norge. Dessuten er de sømløse mulighetene via Tahoma Switch videre til Homeassistant og Homey svært brukervennlige.

Informasjon om pulverlakkeringen

Produsenten av våre ZIP Screens har egen pulverlakkerings-produksjonslinje, og prosessen fra rengjøring til varmebehandling er kvalitetssjekket og lisensiert av Qualicoat. Komponentene er i stor grad bearbeidet før påføringen av pulverlakkeringen, noe som reduserer eksponering av ubehandlet aluminium til et minimum. Dette gjør det sammensatte produktet svært motstandsdyktig mot korrosjon.


Maksimale system-mål

Vår største modell ZIP Screen 126 kan leveres med bredde ut til 5m og høyde opptil 4m. Maks areal uansett bredde/høyde er 16kvm. I løpet av 2023 håper vi på å kunne levere zip screen med bredde opptil hele 7m. Kontakt oss gjerne for oppdatert informasjon.


Vindstyrketoleranse

Montert inntil fasaden leveres ZIP Screen 95 og ZIP Screen 126 med opptil 40m/s vindstyrketoleranse og 7 års garanti. Ulikt areal gir ulike vindstyrketoleranser, se eget dokument her. Merk at det også forskjell på maks vindstyrketoleranse avhengig av om systemet står i statisk lukket posisjon, eller om duk kjøres ned eller opp. Om systemet monteres frittstående (hvor vinden får tak på begge sider) halveres vindstyrketoleransen.


Garanti

ZIP Screens er vårt mest solgte produkt mtp. utvendig solskjerming. Resultatet blir pent, funksjonelt og varer i årevis. Merk 7 års garanti på  ZIP Screen 95 og 126. For at garantien skal gjelde forutsettes montering, bruk, normalt ettersyn/vedlikehold iht. dokumentasjon som følger bestillingen.


Hvorfor velge Solskjerming AS?

Antall produsenter og forhandlere øker stadig. Produksjon av produktet er relativt ukomplisert, og nær sagt hvem som helst kan selge disse produktene. Det er ingen krav til utdannelse eller godkjenning. I den sammenheng ønsker vi i Solskjerming AS å understreke at vi har 2x ansatte med høgskoleingeniør-utdanning innen maskin og bygg. I år, 2023, har vi levert de samme produktene i 10 år. Vi har i disse årene gjennomført utallige befaringer, monteringer og prosjekter. Vår kunnskap og erfaring gjør oss i stand til å veilede kunder selv i krevende situasjoner - som f.eks. ved skyvedører, glasshjørner, skjult montering osv. Ved å handle fra oss får du ikke bare et godt produkt og en god løsning mtp. kost/nytte, men også en middels stor bedrift i ryggen fra oppmåling og bestilling, og helt til du er i mål. Vi er ikke større enn at du prater med de samme menneskene før/under/etter bestillingen. Det som motiverer oss til å stå på for kundene våre er tilbakemeldingene vi får.

Ønsker du pris på zip screens ferdig montert, se vår prisliste her: ZIP Screen priser Merk at pris for montering kommer i tillegg (etter befaring) og kun tilbys på det sentrale Østlandet. Da zip screens er enkle å montere velger det store flertallet av våre kunder å montere produktene selv, og belønnes da med ~25% rimeligere priser på produktene i vår nettbutikk.


GÅ TIL NETTBUTIKK

ZIP Screens og innsyn

Grad av innsyn avhenger av hvor mye sollys det er ute og hvor mye belysning som står på inne. Skinner sola på duken er det ~umulig å se inn.

Her sees Serge 600 Carcoal | Charcoal (5% åpningsfaktor):
Natterstid:
På feltet til høyre står her duken nede - idet duken til venstre kjøres ned:
ZIP Screens og utsyn

Til tross for at screenduken reflekterer og absorberer ~90% av solstrålingen bevares utsikten i stor grad. I eksempelet under sees screenduken "Serge 600 Charcoal | Charcoal". Denne har 5% åpningsfaktor.

Produktkatalog for alle Serge 600 duker kan lastes ned her

Teknisk info Charcoal | Charcoal her

Beskrivelse av vedlikehold her

Garantisertifikat her
Samme duk med tettere vev heter Serge 1%. Denne slipper mindre lys gjennom, som også vil si at utsynet reduseres tilsvarende.


Produktkatalog, alle 1% screenduker fra Coapco her

Teknisk info Charcoal | Charcoal her

Beskrivelse av vedlikehold her

Garantisertifikat her


Utsyn Serge 1%:


1%-duken er også tilsvarende tett mtp. innsyn. Dvs. det er fortsatt mulig å se inn utenfra (når det er mørkt ute og belysningen inne er skrudd på), men man ser mindre enn ved 5% duken.Screenduk og blending

På samme måte som det er mulig å se ut både gjennom Serge 600-duken (5% åpningsfaktor) og Serge 1% duken (1% åpningsfaktor) slippes også lys inn. Og til tross for at kun 1-3% synlig lys slipper gjennom, vil blending i ulik grad forekomme. Her sees blending ved Serge 600 duken:
Her, blending gjennom Serge 1%-duken. Vi anbefaler absolutt denne fremfor Serge 600-duken der blending/innsyn er et problem:


Ønskes det å skjerme 100% blending anbefaler vi helt klart en innvendig løsning i tillegg til zip screens på utsiden - f.eks. med en Duette plissegardin. "Problemet" med disse er at du da mister alt utsyn. Sammenlign selv:
Eksempel på motlys/blending og (fraværende) utsyn ved valg av lys screenduk. Vær klar over at lyse duker stenger like godt for varmen - men pga. selve fargen slippes mer synlig lys inn (se "Ts" i tekniske data).Hvordan prosjektere for ZIP Screens og ta mål for bestilling?

For å bestille ZIP Screens i nettbutikk er de første 4 detaljene vi trenger fra deg følgende:

  1. Ønsket farge på konstruksjonen
  2. Ønsket farge (og tetthet) på duken
  3. Total bredde på systemet
  4. Total høyde på systemet

Øvrige detaljer går på f.eks. hvilken side du ønsker motor på, om du har behov for braketter m.m.


Merk at du alltid bestiller på totale utvendige mål:

(klikk på bildet)

ZIP ScreenKlikk for å forstørreZIP Screen 95

Maks bredde 2700mm

Maks høyde 3000m

Kassett og bunnprofil bygger 150mm:


ZIP Screen 126

Maks bredde er 5000mm. Ved bredde over 4000mm er maks høyde 3000mm.

Ved bredde opptil 4000mm er maks høyde 4000mm (maks areal 16kvm).

Kassett og bunnprofil bygger 180mm:
Noen praktiske eksempler på oppmåling;


Vindu uten vannbrett og lister

Eksempel:
Typisk oppmåling, bestilling og resultat:

(klikk på bildet)

ZIP Screen


Vindu uten vannbrett med lister

Eksempel:


Du må først ta stilling til å om du ønsker sideskinnene innerst eller ytterst på listene:

(klikk på bildet)


ZIP Screen


Hvis innerst (Bredde A):

(klikk på bildet)

ZIP Screen


Hvis ytterst (Bredde B):

(klikk på bildet)

ZIP Screen


Vindu med vannbrett og listverk

Eksempel:Du må først ta stilling til å om du ønsker sideskinnene innerst eller ytterst på listene:

(klikk på bildet)

ZIP ScreenGenerelt:

Har du topsving-vindu (under til venstre) vær klar over mulig konflikt mellom vindu og bunnprofil dersom bunnprofil ikke går helt klar av vinduet når systemet er kjørt helt opp. Dette gjelder bare ved ønske om å kunne låse vinduet etter at det er snudd rundt (for f.eks. vask).

Dersom du har et sidehengslet vindu er det viktig å ha noe margin mtp. avstand vindu (i åpen posisjon) og bunnprofil (når denne er kjørt helt opp);

(klikk på bildet)

ZIP Screen