Markise

Markise i pulverlakkert aluminium med bredde opptil 7m. Enkel montering og 5 års garanti. Se priser på markise i vår nettbutikk. Gratis dukprøver.

Våre markiser er produsert av aluminium som igjen er pulverlakkert. Du kan velge mellom 5 ulike konstruksjonsfarger uten pristillegg. Veggbrakettene (avbildet) viser de ulike tilgjengelige fargene. Merk at helt sort kun er et alternativ for Palladio (og kommer med et pristillegg).

konstruksjonsfarger

Produsent har egen produksjonslinje for overflatebehandlingen og derfor kontroll på alle stegene i prosessen - ikke bare sluttresultatet. Underleverandører av overflatebehandlings-materialene er IGP (Sveits) og norske Jotun. Produsentens påføring av pulverlakkeringen er godkjent og sertifisert av Qualicoat. Sjikttykkelse er 60µm for den interesserte. Vår mangeårige erfaring med kvaliteten på denne overflatebehandlingen er svært god. Som følge av at vi har lager og kontorer på Kråkerøy i Fredrikstad har vi levert et stort antall markiser til ulike type bygg i umiddelbar nærhet til sjø. Tilbakemeldingene på korrosjon har uteblitt. Når det er sagt er alt av festemateriell på produktet av A2 (rustfri) kvalitet, og må i likhet med produktet ellers sees etter og vedlikeholdes for at det skal holde seg nytt/pent så lenge som mulig. Vi anbefaler kunder å sette seg inn i dokumentasjon tilsendt ved kjøp av markiser hos oss. Denne beskriver korrekt montering, bruk, ettersyn og vedlikehold.

Underleverandører til produsent på markiseduk er Corti, Dickson, Para, Sauleda og Sattler. Samtlige duker er laget av 100% akryl som igjen er teflonbehandlet. Dette gir de de svært gode vannavvisende egenskaper. Dukrullene er 120cm høye idet de ankommer produsent. Alle sys sammen i rullens lengderetning (til riktig bredde), og har derfor doble sømmer for hver ~meter. Tråden som brukes til å sy med er av polyester og leveres av Coats (England). Samme tråd brukes av seilduk-produsenter. Den er slitesterk og UV-bestandig. Inne i røret som ruller opp duken sitter motoren. Du kan velge hvilken side du vil ha motor på, slik at strømledningen kommer ut i nærheten av der du enten har, eller har planer om å legge ut, strøm. Sidevalg påvirker heller ikke pris. Underleverandør av motor til produsent er franske Somfy. Du kan velge mellom motorer med kablet styring (egen leder for hver retning), eller trådløs/fjernstyrt styring. Vi anbefaler helt klart sistnevnte da denne kan programmeres og senere omprogrammeres uten at du trenger tilgang til motor eller strømledning. Markiser med ulike bredder og utfall setter ulike krav til motorene. Her overdimensjonerer alltid produsent, slik at motoren ikke skal behøve å gå mot maks effekt for å kjøre produktet. Av nevnte årsak kommer f.eks. derfor alle markiser med 360cm utfall eller bredde over 590cm med 40Nm motor.

Uansett valg av markise vil vi anbefale en elektrisk markise. Dette senker brukerterskelen; du trenger ikke gå ut for å kjøre den ut om du evt. bare ønsker å skjerme stuevinduene for sola. Og, du kjører den enkelt inn om du er usikker på været, eller skal inn for kvelden. Sjekk selv; de markisene du ser står ute i samme stilling hele tiden – de er manuelle.

Til slutt: 'markiser' brukes ofte som en fellesbetegnelse for utvendig solskjerming. Vi skiller hovedsakelig mellom to typer markiser: Terrassemarkiser og Vindusmarkiser. ZIP Screens og Utvendige Persienner er andre typer utvendig solskjermingsprodukter, men forveksles likevel ofte med markiser. Disse både ser og fungerer annerledes.

Markiser og priser

Ønsker du å vite hvor mye en markise koster? I vår nettbutikk for markiser får du pris omgående ved å legge inn ønsket bredde, utfall og motor. Disse prisene er rabattert med ~25% ift. prisene i vår prisliste, som gjelder der vi besørger oppmåling, prosjektering og montering (via samarbeidspartner Amonter AS). Merk at kjøring og selve monteringen kommer i tillegg (pris gis etter befaring).

Priser terrassemarkiser 2023 (PDF)

GÅ TIL NETTBUTIKK


Terrassemarkiser

Palladio terrassemarkise

Palladio terrassemarkise

I vår nettbutikk har vi to typer terrassemarkiser: Jamaica og Palladio. Maks bredde for begge modeller er 7 meter. Det samme gjelder maks utfall - som er 3,6 meter. Konstruksjonen er tildels lik på tvers av modellene, men hovedforskjellen ligger i at Palladio har en noe kraftigere frontprofil i tillegg til en kassett rundt dukrullen. Begge kan monteres mot vegg eller tak, og innfestingen er identisk.

Skal terrassemarkisen monteres under et tak, og med det er beskyttet for regn og snø når den er kjørt inn, er Jamaica et godt og rimelig alternativ. Skulle du ønske å skjerme den ytterste delen av duken mot pollen/veistøv og evt. fugler, kan den bestilles med et toppdeksel (som monteres helt til slutt). Mange velger Palladio til tross for at montering finner sted under tak. Dette fordi den har et noe mer elegant (og robust) design, og også tar bedre vare på markiseduken når den er rullet inn.

En Palladio på 7m bredde og 3,6m utfall veier fort 130kg. Til oppløfting av denne anbefaler vi å være 4 voksne. En tilsvarende Jamaica terrassemarkise veier ~90kg og kan monteres av 3 voksne.

Både Jamaica og Palladio kan leveres med teleskopiske støttestag. Med 'teleskopisk' menes at de er justerbare i høyden, og kan tilpasses ønsket høyde på stedet. Etter å ha kjørt terrassemarkisen ut hekter du enkelt på en krok (i enden av staget) mot en øyebolt oppunder frontprofilen, før du klikker inn og låser staget mot en brakett på terrassegulvet.

Terrassemarkisene er konstruert for å tåle belastningen av egenvekt (statisk last) + vind/vindkast opptil 8m/s (dynamisk last), og er av produsent testet og godkjent etter EN 13561. Dette gjelder største konfigurasjon (7x3,6m). Mindre varianter tåler utvilsomt mer vind, men har du forsøkt å sitte under en terrassemarkise i 10-12m/s? Det må sies å være svært lite hyggelig å sitte under en duk som slår og hamrer mot armene, samtidig som frontprofilen svaier opp og ned.
 

Terrassemarkisene skjermer best for sol når den står høyt, som er midt på sommeren. Vår og høst må de kjøres relativt langt ut for skjerme mot den lave solen. I denne posisjonen er de langt mer utsatt for vind. Dette skjer på samme tid av året som det normalt også regner mer.

Ved maks størrelse på terrassemarkisen har duken et areal på 25kvm, som utgjør et enormt vindfang - og 'regnfang'. Vi anbefaler å aldri reise fra en terrassemarkise ute, verken dagtid eller (spesielt) om natten. Ved et uforutsett skybrudd kommer det mer vann på duken enn den klarer å kvitte seg med, og belastningen øker dramatisk. Dette går fort.

Sitter du under markisen og ser at regnet renner av er bruk av terrassemarkisen under nedbør uproblematisk. Begynner derimot vannet å samle seg i en dam oppe i duken, går det kun kort tid før vekten av vannet begynner å utfordre enten innfestingen eller selve konstruksjonen.

Jamaica terrassemarkise

Jamaica terrassemarkise

Vindusmarkiser

Klassisk Vindusmarkise

Klassisk Vindusmarkise

Vindusmarkiser er også kjent som klassiske markiser eller fallarmmarkiser. Dette er markiser som står i stil til tradisjonelle boliger og er velegnet til skjerming av både vinduer og balkonger. Vindusmarkiser kan leveres med manuell sveiv- eller motorbetjening (som igjen styres av veggbryter eller fjernkontroll). Armene er fjærbelastet og holder duken stram uansett posisjon. Gå inn på produktkonfigurator i vår nettbutikk og beregn pris på din markise.

Produktinformasjon Vindusmarkise

  • Velegnet for tradisjonelle boliger og balkonger.
  • Universell vegg/takbrakett.
  • Velg mellom 70cm, 100cm og 140cm armer.
  • Armene kan kjøres ned 140 grader.
  • Enkel montering.

GÅ TIL NETTBUTIKK

ZIP Screens

ZIP Screen 95

ZIP Screen 95

ZIP Screens er i all hovedsak en rullegardin for utvendig bruk med diagonal-vevd PVC-belagt glassfiberduk. Som man ser ut ifra bildet ligger disse typer systemer tett på vinduet. De stenger varmen ute og man kan se ut av de (åpningsfaktor på 5%, 1% og lystett). Lurer du på mer om inn- og utsyn kan du ta en titt her.

ZIP Screens tilbys i et stort utvalg av farger.. De er ofte det mest foretrukne solskjermingsproduktet for å skap et sunt inneklima hele året rundt. Les mer om ZIP Screens her.

LES MER HER

Utvendige Persienner

C50 - Utvendig Persienne

C50 - Utvendig Persienne

Utvendige Persienner er en effektiv løsning for å stoppe uønsket lys- og varmestråling på utsiden av boligen. Systemene er også overlegne når det kommer til blending innvendig. Lamellene kan enkelt justeres for å slippe inn lys / blokkere lys. Strålene som slipper inn reflekteres opp i himling som sender dagslys videre inn i dype rom. I motsetning til ZIP Screens, og annen utvendig solskjerming forøvrig, blokkerer Utvendige Persienner totalt for innsyn (med ZIP Screen sitt lystette tekstil som eneste unntak). Vi har tre typer Utvendige Persienner tilgjengelig i vår nettbutikk. Les mer om disse her.

LES MER HER