Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet vårt godtar du vår dette i tråd med vår personvernpolicy.

Ok!

Markiser, priser og produktinformasjon

Markiser -? De fleste tror de skal ha ‘markiser’ når de ser etter terrassemarkiser, utvendige persienner eller ZIP Screens.

Med klassiske eller ordinære markiser mener vi vindusmarkiser eller fallarmmarkiser.

Bakdelene med klassiske markiser er mange:

  • Du mister utsikten når markisene kjøres ned – duken er ikke gjennomsiktig
  • Uønsket lys slipper inn på sidene med mindre sola står rett på vinduet
  • Markiser både fanger og tolererer relativt lite vind (sammenlignet med ZIP Screens), og kan bli stående og slå/bråke
  • Dersom duken blir våt må den tørkes før den kan kjøres inn permanent, ellers blir den stygg/ødelagt
  • På bakkeplan/verandaen er frontprofilen og fallarmene er det fort gjort å gå på/(for barn-) løpe inn i produktet
  • Eventuell kappe (del av markiseduken) eldes raskere enn øvrig duk


Markiser: Vindusmarkise, terrassemarkise og ZIP Screens

Markiser, terrassemarkiser og ZIP Screens


Terrassemarkiser brukes derimot over terrasser, og er like vanlig å montere på tradisjonelle hus som funkis og arkitekttegnede boliger.

Jamaica terrassemarkise

Jamaica terrassemarkise

Terrassemarkiser over terrassen gir økt komfort på skyfrie dager. Lysintensiteten reduseres til et behagelig nivå og den direkte solstrålingen reduseres til et behagelig nivå. Den kan også brukes under lett nedbør dersom en ikke ønsker å flytte selskapet inn om det skulle komme noen dråper. Men – merk at duken i dette tilfellet må ha tilstrekkelig fall (minst 15 grader), samtidig som det er viktig å følge med på at vann ikke samler seg i duken.

Markiser generelt utgjør et stort vindfang, og vi anbefaler bruk av støttestag eller vindsensor (Somfy Eolis RTS/Eolis Wirefree IO) på lokasjoner med mye vind. Bruk ved vind over 8m/s anbefales ikke i den grad man finner det trivelig å nyte en kaffe i f.eks. 12m/s på terrassen. Og om du vurderer markiser til å skjerme for vinduer anbefaler vi helt klart ZIP Screens.


Markiser – eller rettere sagt terrassemarkiser

GÅ TIL NETTBUTIKK

Takbrakett til terrassemarkise

Takbrakett

Terrassemarkisene Jamaica og Palladio har begge pulverlakkert aluminiumskonstruksjon og duk av 100% akryl (300g/kvm) som igjen er teflonbehandlet. Dette er markiser vi har levert i en årrekke og som vi har svært god erfaring med – og mottatt tilsvarende tilbakemelding på. Markisene leveres med veggbraketter som standard, men kan også bestilles med braketter for montering mot tak.

Bestilling av terrassemarkiser er alltid basert på totale utvendige mål. Dette vil si at ingen del av produktet stikker på utsiden bredden som det bestilles på. Veggbrakettene har en anleggsflate med høyde 20cm og bredde 6cm. I hver brakett går det 3 bolter – eller varmgalvaniserte franske treskruer (Ø10 eller Ø12mm) som vi anbefaler. Det er viktig at anleggsflaten er solid (har støtte på baksiden) og at festematerialet sitter i bærende konstruksjon (f.eks. stenderverk) med minst 5cm (helst 7cm) av gjenget del (inkl. spissen). Dette er hvorfor vi bruker lengde 14cm, og noen ganger opptil 18cm, ved montering mot panel.

Du kan lese mer om våre terrassemarkiser her.


Markiser til terrassen