Informasjonskapsler: Ved å bruke nettstedet vårt godtar du følgende vilkår: Personvernpolicy.

Ok!

Markise for utvendig solskjerming

Markise er en ofte brukt fellesbetegnelse for utvendig solskjerming. Vi skiller hovedsakelig mellom to typer markiser: Terrassemarkiser og Vindusmarkiser. ZIP Screens og Utvendige Persienner er andre typer utvendig solskjerming, men forveksles ofte med “markiser”. Disse ser annerledes ut og har en litt annen funksjon. På denne siden ønsker vi å synliggjøre forskjellene og gi en kort innføring i hver type markise.

Terrassemarkise

Palladio terrassemarkise

Palladio terrassemarkise

I vår nettbutikk har vi to typer terrassemarkiser: Jamaica og Palladio. Maks bredde for disse er 7 meter, med et maks utfall på 3.6 meter. Konstruksjonen består av forbehandlet aluminium som igjen er spraylakkert med Jotun pulverlakk. Duken er laget av teflonbehandlet akryl som gjør duken vannavstøtende med en vannsøyle på 330mm. Begge kan monteres enten rett på vegg eller skrus opp i gesimskasse/tak o.l.. Men hva er forskjellen på de to? Hovedforskjellen er primært konstrustruksjonen. Jamaica er åpen og passer best tett opp under tak hvor duken kan ligge opprullet og beskyttet. Det er også mulighet for å velge med seg et beskyttende toppdeksel som fungerer som et tak og beskytter rullen. Palladio er en såkalt “kassettmarkise” som betyr at duken lukkes helt inne i en kassett når duken er kjørt inn. Derfor passer Palladio bedre på værutsatte vegger enn Jamaica.

LES MER HER

Litt om farger

Velg mellom fem RAL farger for Jamaica og seks RAL farger for Palladio. Palladio har i tillegg RAL 9005 som er helt sort. I nettbutikk-konfiguratoren kan man enkelt se de ulike fargene ved å endre RAL farge. Du kan gjøre det samme for å se på de ulike dukfargene - eller bestille dukprøver fra oss. Vi har 20+ ulike duker å velge mellom samt 4 duker for nedsenkbar front (gjelder kun Jamaica). En “nedsenkbar front” er plassert ytterst på en Jamaica og skjermer godt for kveldssolen. Dukene for disse er laget av en perforert PVC-belagt polyester duk (Soltis 92) som totalt stanser ~90% strålingen. I nettbutikk-konfiguratoren har du flere valg å ta stilling til - disse går vi mer i dybden på her.

LES MER HER

Jamaica terrassemarkise

Jamaica terrassemarkise

Vindusmarkise

Klassisk Vindusmarkise

Klassisk Vindusmarkise

Vindusmarkiser er også kjent som klassiske markiser eller fallarmmarkiser. Dette er markiser som står i stil til tradisjonelle boliger og er velegnet til skjerming av både vinduer og balkonger. Vindusmarkiser kan leveres med manuell sveiv- eller motorbetjening (som igjen styres av veggbryter eller fjernkontroll). Armene er fjærbelastet og holder duken stram uansett posisjon. Gå inn på produktkonfigurator i vår nettbutikk og beregn pris på din markise.

Produktinformasjon Vindusmarkise

  • Velegnet for tradisjonelle boliger og balkonger.
  • Universell vegg/takbrakett.
  • Velg mellom 70cm, 100cm og 140cm armer.
  • Armene kan kjøres ned 140 grader.
  • Enkel montering.

GÅ TIL NETTBUTIKK

ZIP Screens

ZIP Screen 95

ZIP Screen 95

ZIP Screens er i all hovedsak en rullegardin for utvendig bruk med diagonal-vevd PVC-belagt glassfiberduk. Som man ser ut ifra bildet ligger disse typer systemer tett på vinduet. De stenger varmen ute og man kan se ut av de (åpningsfaktor på 5%, 1% og lystett). Lurer du på mer om inn- og utsyn kan du ta en titt her.

ZIP Screens tilbys i et stort utvalg av farger.. De er ofte det mest foretrukne solskjermingsproduktet for å skap et sunt inneklima hele året rundt. Les mer om ZIP Screens her.

LES MER HER

Utvendige Persienner

C50 - Utvendig Persienne

C50 - Utvendig Persienne

Utvendige Persienner er en effektiv løsning for å stoppe uønsket lys- og varmestråling på utsiden av boligen. Systemene er også overlegne når det kommer til blending innvendig. Lamellene kan enkelt justeres for å slippe inn lys / blokkere lys. Strålene som slipper inn reflekteres opp i himling som sender dagslys videre inn i dype rom. I motsetning til ZIP Screens, og annen utvendig solskjerming forøvrig, blokkerer Utvendige Persienner totalt for innsyn (med ZIP Screen sitt lystette tekstil som eneste unntak). Vi har tre typer Utvendige Persienner tilgjengelig i vår nettbutikk. Les mer om disse her.

LES MER HER