Informasjonskapsler: Ved å bruke nettstedet vårt godtar du følgende vilkår: Personvernpolicy.

Ok!

Markiser, priser og produktinformasjon

Markiser? Mange søker etter markiser når de er på utkikk etter terrassemarkiser, utvendige persienner eller ZIP Screens.

Med klassiske markiser menes vindus- eller fallarmmarkiser. Dette er markiser som står i stil tradisjonelle boliger og i tillegg kan være velegnet til skjerming av balkonger. Vindusmarkiser kan leveres med manuell sveiv- eller motorbetjening (som igjen styres av veggbryter eller fjernkontroll). Armene er fjærbelastet og holder duken stram uansett posisjon. Gå inn på produktkonfigurator i vår nettbutikk og beregn pris på din markise.

GÅ TIL NETTBUTIKK


Produktinformasjon Vindusmarkise:

  • Kan leveres i konstruksjonsfargene RAL9010, 9006, 9007 og FSM71319 (antrasitt/koksgrå - 'fine structure mat') og over 100 duker!
  • Velegnet for tradisjonelle boliger og balkonger.
  • Universell vegg/takbrakett.
  • Velg mellom 70cm, 100cm og 140cm armer.
  • Armene kan kjøres ned 140 grader.
  • Enkel montering
  • Manuell betjening eller motorisert

Markiser: Vindusmarkise, terrassemarkise og ZIP Screens

Markiser, terrassemarkiser og ZIP Screens


Terrassemarkiser brukes derimot over terrasser, og er like vanlig å montere på tradisjonelle hus som funkis og arkitekttegnede boliger.

Jamaica terrassemarkise

Jamaica terrassemarkise

Terrassemarkiser over terrassen gir økt komfort på skyfrie dager. Lysintensiteten reduseres til et behagelig nivå og den direkte solstrålingen reduseres til et behagelig nivå. Den kan også brukes under lett nedbør dersom en ikke ønsker å flytte selskapet inn om det skulle komme noen dråper. Men – merk at duken i dette tilfellet må ha tilstrekkelig fall (minst 15 grader), samtidig som det er viktig å følge med på at vann ikke samler seg i duken.

Markiser generelt utgjør et stort vindfang, og vi anbefaler bruk av støttestag eller vindsensor (Somfy Eolis RTS/Eolis Wirefree IO) på lokasjoner med mye vind. Bruk ved vind over 8m/s anbefales ikke i den grad man finner det trivelig å nyte en kaffe i f.eks. 12m/s på terrassen. Og om du vurderer markiser til å skjerme for vinduer anbefaler vi helt klart ZIP Screens.


Markiser – eller rettere sagt terrassemarkiser

GÅ TIL NETTBUTIKK

Takbrakett til terrassemarkise

Takbrakett

Terrassemarkisene Jamaica og Palladio har begge pulverlakkert aluminiumskonstruksjon og duk av 100% akryl (300g/kvm) som igjen er teflonbehandlet. Dette er markiser vi har levert i en årrekke og som vi har svært god erfaring med – og mottatt tilsvarende tilbakemelding på. Markisene leveres med veggbraketter som standard, men kan også bestilles med braketter for montering mot tak.

Bestilling av terrassemarkiser er alltid basert på totale utvendige mål. Dette vil si at ingen del av produktet stikker på utsiden bredden som det bestilles på. Veggbrakettene har en anleggsflate med høyde 20cm og bredde 6cm. I hver brakett går det 3 bolter – eller varmgalvaniserte franske treskruer (Ø10 eller Ø12mm) som vi anbefaler. Det er viktig at anleggsflaten er solid (har støtte på baksiden) og at festematerialet sitter i bærende konstruksjon (f.eks. stenderverk) med minst 5cm (helst 7cm) av gjenget del (inkl. spissen). Dette er hvorfor vi bruker lengde 14cm, og noen ganger opptil 18cm, ved montering mot panel.

Du kan lese mer om våre terrassemarkiser her.


Markiser til terrassen